Vinul roşu previne apariţia acestor afecţiuni

1 76141 original jpg jpeg

Noile cercetări arată că prin consumul moderat de vin roşu poate fi prevenit accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat de tip II şi cancerul. Principalul său ingredient activ, resveratrolul, scade riscul de îmbătrânire celulară şi alte efecte negative cauzate de radicalii liberi. În plus, vinul roşu conţine vitamine şi minerale care susţin funcţionarea corectă a sistemelor principale ale organismului.

Vinul roşu este o băutură alcoolică care a făcut parte din sute de culturi timp de secole în întreaga lume. Este frecvent consumat în timpul sărbătorilor şi ocaziilor speciale. Cu toate acestea, mulţi oameni preferă să bea un pahar de vin roşu la masa de prânz sau la cină, în special în Europa de Sud.

În ultimul timp, vinul roşu a devenit foarte popular, nu numai pentru gustul său, ci şi pentru substanţele nutritive pe care le conţine şi care sunt benefice pentru sănătate. Află de ce este recomandat să se bea zilnic un pahar de vin roşu:

Previne obezitatea

Datorită antioxidanţilor pe care-i conţine, vinul roşi are capacitatea de a activa ao anumită genă care împiedică formarea de noi celule grase. Iar antioxidanţii, împreună cu efectul detoxificant, reduc riscul de obezitate şi favorizează pierderea în greutate.

Elimină bacteriile din gură

Dacă bei un pahar mic cu vin roşu zilnic, previi problemele dinţilor şi gingiilor. Datirită proprietăţilor antimicrobiene, bcteriile sunt eliminate din gură, prevenind astfel respiraţia urât mirositoare şi infecţiile.  

Previne afecţiunile cardiovasculare

Un pahar cu vin roşu zilnic pentru femei – două pentru bărbaţi – reduce riscul de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare, care sunt provocate de nivelul ridicat de colesterol rău şi de hipertensiune. În plus, antioxidanţii care se găsesc în vin previn oxidarea lipidelor din artere şi menţin elasticitatea, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Protejează pielea de soare

Vinul roşu este sursă de flavonoide,  compuşi cristalini care protejează pielea de efectele negative ale razelor soarelui.

Previne depresia şi stresul

Prin consumul de vin roşu este stimulată producţia hormonilor - serotonină şi endorfină - compuşi care induc sentimentul de fericire. De asemenea, antioxidanţii scad secreţia cortizolului şi îmbunătăţesc starea de dispoziţie, combătând stresul şi depresia.

: