A fi activă sexual nu este un lucru bun numai pentru că-ţi aduce plăcere şi împlinire:te ajută şi să-ţi întăreşti imunitatea,să combaţi stresul,să scazi incidenţa durerii şi,desigur,să ai o relaţie de cuplu mai solidă. 

Din păcate,studiile arată că două treimi dintre femei beneficiază de plăcere sexuală cel mult o dată pe săptămână. Prin urmare,ce trebuie să faci ca să te bucuri de mai multă atenţie din partea partenerului? Află care sunt cele mai frecvente scuze pe care le invoci atunci când nu vrei să faci sex,şi cum să depăşeşti momentele respective.

„Sunt obosită”

O mulţime de femei se confruntă cu oboseala cronică. Ei bine,leacul este tot mişcarea:mai multe exerciţii fizice,plimbări în pas alert,care te energizează şi-ţi dau o stare de bine. În plus,nu uita că sexul nu trebuie să fie un maraton în dormitor. Există căi prin care-ţi poţi satisface,fără prea mult efort,partenerul.

„Mă doare capul”

Nu este doar o scuză:o bună parte dintre femei suferă de migrene frecvente sau dureri de cap asociate diferitelor afecţiuni,unele ascunse. Încearcă să tratezi cauza,du-te la consult medical,administrează-ţi suplimente cu magneziu şi vitaminizează-te.

„Nu am stare”

Când eşti într-o relaţie care durează de o bună bucată de timp,s-ar putea ca flacăra romantică iniţială să mai scadă din intensitate. Acestei situaţii i se adaugă cauze naturale – eşti înaintea perioadei menstruale,spre exemplu,şi nu te simţi bine. Încearcă să consumi mai puţină sare,cafea,bea multă apă. Fă,din timp în timp,analize pentru tiroidă,şi consultă-ţi doctorul în legătură cu pilulele contraceptive pe care le iei:multe pot fi responsabile pentru lipsa ta de formă.

„Sunt supărată pe el”

De multe ori,femeile care sunt supărate pe partenerul lor nu-şi exteriorizează sentimentele. Nemulţimile acumulate sunt un adevărat „extinctor” pentru viaţa sexuală. Soluţia este să-i spui partenerului,cu calm,ceea ce te nemulţumeşte,şi să-l convingi să facă schimbări care îţi readuc mulţumirea.


Citeşte şi:

De ce refuză bărbaţii să facă sex

Motive pentru care nu mai faceţi dragoste