Rujul de pe buze va rezista multe ore dacă înainte să-l aplici urmezi paşii de îngrijire a buzelor.

Pentru început,este foarte important să le exfoliezi. O dată pe săptămână,pentru a elimina celulele moarte şi pentru ca buzele să fie mai fine,foloseşte o pastă cu particule abrazive şi freacă uşor pielea câteva minute.

De două ori pe zi este bine să le hidratezi. Balsamurile de buzesunt o variantă excelentă,dar poţi folosi şi uleiuri,cum sunt cel de jojoba,de măsline,de migdale dulci sau de cocos.

Ca să reziste mai mult rujul pe buze,e bine să foloseşti înainte de aplicarea rujului o bază de machiaj. Aceasta trebuie să fie hidratantă şi să mărească vizual volumul buzelor.

Foloseşte creion contur şi fard

Conturează buzele cu un creion mat,care să intre bine în piele. Acesta va menţine culoarea rujului ceva mai mult timp. Un alt truct eficient este să aplici un strat fin de fard în nuanţă nude pe buze.

Fixează machiajul cu pudră

Dacă îţi doreşti buze pline,poţi redesana conturul buzelor un pic peste linia lor naturală. După ce ai aplicat nuanţa dorită de ruj,foloseşte pentru partea centrală un gloss sau puţin fard de pleoape în ton deschis.

La finalul machiajului,poţi aplica pe ten pudră fixatoare cu o pensulă de calitate. Aceasta poate avea şi particule strălucitoare,dacă îţi doreşti un machiaj mai special. De asemenea,mai poţi folosi un spray fixator.