Ingrediente necesare pentru zacusca de ardei şi morcovi:

5 kg gogoşari
3 kg morcovi
2 kg ceapă
2 kg roşii
500 ml ulei
sare,piper boabe
tarhon tocat,dafin

Cum se prepară zacusca de ardei si morcovi

Se curăţă ardeii de cozi şi seminte,se taie felii subţiri,se lasă în vas smălţuit cu 1 pahar cu ulei să scadă zeama.

Se călesc ceapa tocată şi morcovii daţi prin răzătoarea mare în restul de ulei,până când se înmoaie bine (30 de minute).

Se amestecă ardeii,ceapa şi morcovii,se condimentează,se sărează,se pune sucul de roşii şi se scade zacusca la cuptor până ce se ţine de lingura de lemn care se foloseşte pentru a amesteca în vas.

Apoi,se spală şi se sterilizează borcanele în cuptorul fierbinte sau în pături,se umplu cu zacuscă fierbinte şi se ţin în cuptorul cald 1 oră.

Cum se depozitează borcanele cu zacuscă

Peste 24-30 de ore se etichetează şi se pun în cămara aerisită şi fără umezeală. Este bine ca borcanele cu zacusca de ardei si morcovi, rânduite în cămară, să nu fie mutate din loc.

Citeşte mai multe reţete în cartea “ Salate şi conserve din legume şi fructe” de Maria Cristea Şoimu,din 18 septembrie,care se va găsi la toate punctele de difuzare împreună cu revista Click! pentru femei.