Ingrediente:

- 250 g făină albă

- 1 lingura ulei de masline

- 150 ml apa calduţă

- 1/2 linguriţă zahăr

- 1 linguriţă sare

- 1 linguriţă drojdie uscata

- 1/2 căpăşţâna de usturoi

- 2-3 linguri ulei de masline aromat cu busuioc

- ciuperci de padure

- sare şi piper

- fulgi de ardei iute


Mod de preparare:

Într-un castron amesteca, drojdia uscata, zaharul şi sarea. Adaugam apa, uleiul şi framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

Punem aluatul într-o tava bine unsa cu ulei şi îl întindem bine cu mâna. Dupa ce am întins aluatul începem sa facem mici gropiţe în aluat cu vârful degetelor. Amestecam usturoiul pisat cu un praf de sare şi ulei de masline. Punem şi ciupercile, condimentăm cu sare şi piper dupa gust şi lăsăm să se odihnească puţin la loc calduţ.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo jumatate de ora, pâna marginile se rumenesc uşor. La final, putem adauga patrunjel şi fulgi de ardei iute. Poftă bună!


ursa: bucataras.ro