Iată de ce este bine să practici zumba!

Arzi mai multe calorii

Zumba este activitatea care combină exerciţii de aerobic şi de rezistenţă. Aceste două baze te ajută să te menţii în formă. Varietatea este dată de controlul şi rapiditatea mişcărilor, dar şi de exerciţiile cardio intense, care stimulează metabolismul. Prin practicarea de zumba reuşeşti să arzi aproximativ 600 de calorii pe oră, în funcţie de mişcări şi intensitate.

Îmbunătăţeşti postura şi flexibilitatea corpului

Ca parte a practicării exerciţiului, vei învăţa o combinaţie de mişcări de la samba, salsa, merengue şi mambo – asta înseamnă că lucrezi simultan mai multe grupuri de muşchi. Şi în timp ce te mişti, articulaţiile se adaptează la mişcări şi întinderi nefamiliare, ceea ce ajută la reducerea tensiunii şi la îmbunătăţirea posturii.

Ai o mai bună coordonare

Pe măsură ce îmbătrâneşti, capacitatea de a coordona corpul începe să scadă considerabil. Chiar dacă eşti tânără, poţi întâmpina probleme de echilibru. S-ar putea să spui că zumba nu este pentru tine, deoarece ai ”două picioare stângi”. Chiar dacă este cazul, zumba este un exerciţiu pe care-l poţi practica pentru a îmbunătăţi echilibru şi coordonarea.

Previi anxietatea

Dacă eşti în căutarea unor activităţi care să te ajute să scapi de anxietate, să mergi la sală poate că nu este cea mai bună opţiune. Pentru mulţi oameni care suferă de anxietate, fiind înconjuraţi de străini în timpul antrenamentului îi poate afecta şi mai mult. În schimb, zumba te ajută să treci peste sentimentul de anxietate.

Dobândeşti mai multă încredere în tine

Comparativ cu alte sporturi, zumba te ajută să ai mai multă încredere în tine datorită faptului că vei fi înconjurată de oameni, începând cu pregătirea şi îmbunătăţirea mişcărilor de dans şi coordonare. Mai mult, cu cât te antrenezi mai mult, cu atât mai bine te vei simţi. Apare încrederea în colegii din clasa de zumba, iar acest aspect te va ajuta şi în consolidarea celorlalte relaţii sociale. În plus, te vei simţi mai încrezătoare în corpul tău.

În comparaţie cu gimnastica, zumba este o activitate sportivă uşoară şi benefică.  


Credit foto: www.fitness-show.com.au