Reduce stresul

Atunci când exerciţiile de respiraţie nu reuşesc să destreseze o persoană, cel mai bun remediu este sexul. În timpul relaţiilor intime, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii'' şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.


Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

Sexul este cel mai bun mod de a preveni răceala. Cercetările au arătat că obţinerea unui orgasm stimulează sistemul imunitar, iar un studiu efectuat în 1999 pe studenţi a demonstrat că cei care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână au avut nivelul de imunoglobulină cu 30% mai mari decât cei care au fost abstinenţi. Modelează silueta şi întreţine sănătatea cardiovasculară

O altă strategie de menţinere a scanteii este... "sexul sportiv". Dragostea vulcanică, actul sexual în care se lasă cu rostogoliri, răsuciri şi controrsionari, cu mişcare multă adică, poate arde până la 700 de calorii. În acelaşi timp, sexul mai potolit şi mai puţîn viguros poate produce arderi de cel puţîn 200 de calorii. Este, cu certitudine, cea mai bună metodă de menţinere a siluetei sau de pierdere in greutate; reprezintă arderea caloriilor in cel mai plăcut mod.


Vei putea concepe mai uşor un copil

Pentru cei care încearcă îşi întemeieze o familie, calendarul poate juca un rol crucial. Femeile care ajung la orgasm în timpul sexului, dar după ce această stare a fost încercată mai întâi de parteneri, păstrează mai mult material seminal. Cercetătorii cred că asta are legătură cu eliberarea oxitocinei din timpul orgasmului. Whipple spune că sexul practicat frecvent le poate ajuta pe femei să ducă mult mai uşor sarcina la termen.


Reduce durerea

Experţii în artrită au demarat un studiu în cadrul căruia au dorit să descopere legătura dintre sex şi artrită. Aceştia au declarat că persoanele care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.


Sursă: descopera.ro, csid.ro